Flyt

– fordi det gjør ALT så mye bedre.

Husk at når vi jobber med flyt så leter vi etter en forbindelse. Mellom pust og bevegelse, styrke og bevegelighet, innsiden og utsiden, fortid og framtid, kropp og sjel, tid og rom… Og for være helt ærlig, bli klar over at dette er en forbindelse som kommer og går. I livet og i Yoga, men at vi med trening kan finne så mye mer.

 

Du trenger ikke gjøre vinjasa for å finne din flyt (du trenger å gjøre vinjasa fordi det er grisegøy). Flyt finner du i tilstedeværelse, i forbindelsen mellom deg og andre deg og deg og bakken du står på. Hvordan du er en del av det hele.

 

Tid er flyt, pusten er flyt, pulsen er flyt (hjertet pumper 7000 liter blod i døgnet… respekt) følelser er flyt, du er i evig forandring (om du liker det eller ei). Gi slipp i hvert enkelt øyeblikk og være tilstede i det neste er flyt.

 

Flyt er dyp aksept for det som er… og vi trenger det. 

 

Man kan tro at aksept er det samme som å gi opp, at det skal hindre en i gå videre, stagnere, men tvert om. Mangel på aksept gjør at vi sitter fast, fysisk, mentalt, emosjonelt. Når vi kan se med ærlige øyne på det som faktisk er kan vi bli fri til å respondere på livet heller enn på vårt eget tankespinn. Vi kan slutte dvele, drømme og å late som. Flyt gir oss mulighet til å være tilstede og foranderlige (mot ”å gjøre som vi alltid gjør”) og hjelper oss framover, over og igjennom. Kanskje ikke snarveien, men hei så mye kortere enn å løpe i ring.

 

Yoga kan være ett intimt møte med deg selv så sjekk på matta hvor kreftene går. Kan vi observere uten å dømme? Kan vi akseptere følelsene for det de er uten å lage drama? Kan vi være ærlige (om enn bare for ett øyeblikk)? Kan vi i Yoga? Kan vi i livet?

 

Jo nærmere vi er realitetene av det som skjer jo lettere kan vi gå videre. Det betyr ikke at det er lett (kommer og går husk) eller at ikke livet av og til er så intenst at vi har lyst til å dra opp pausekortet. Noen ganger skjer en masse dritt vi ikke kan gjøre filla med. Men kanskje vi kan ta en uke om gangen, en dag, ett pust, ett øyeblikk til det neste… Og det er da du oppdager at du er glad du har trent på dette…

 

Flyt binder sammen, flyt gir mening til hver enkelt del. Flyt er alt som er imellom. Flyt er når hvordan vi kom dit vi ønsket og hva vi lærte på veien, blir like viktig som å komme fram. Flyt er når livet ikke bare er noe som skjer, men noe vi kan ta aktivt del i.

 

Flyt er hverdagsmagi på sitt beste – og det gjør ALT så mye bedre 😉 

Ha en magisk dag. 

IMG_2432

Blogg arkiv